Gaia is geboren op 3 juni 2015 als Love me I’m Irish v. Krolewna Smieszka, de kennel van Linda van der Burg. Haar stamboom is hier te bekijken. Ze heeft 1 broertje en 4 zusjes. Op 2 augustus mochten we haar halen en sloten we weer een Ieren baby in ons hart! Gaia groeide op met Oy, Jake en Suus, drie Powder Puffs. Ze heeft dus al jong geleerd om heel voorzichtig en beheerst te zijn met kwetsbare kleine hondjes, dat heeft met name Oy haar goed geleerd. Wat kreeg ze op haar sodemieter in het begin! Net op het punt dat ik me daar een beetje zorgen over begon te maken had Oy de opvoeding afgerond en begonnen ze te spelen. Zo lief, zo’n slungelige Ieren pup met een hondje van ongeveer 5 kilo!

Ze is altijd heel voorzichtig gebleven met de kleintjes, hoewel ze bij het plaatsnemen op de bank nog wel eens doet alsof ze ze niet ziet. Dan moeten ze echt plaats voor haar maken, maar meestal blijft ze netjes staan kijken of ze écht niet voor haar opstaan en druipt ze af als ze gewoon blijven liggen. Ook naar bezoekende honden en naar honden die ze tijdens het wandelen tegen komt is ze bijzonder zachtaardig maar niet onderdanig of terughoudend. Ze speelt graag en een enkele keer ontmoet ze een hond die ook wel met haar wil spelen. Maar meestal speelt ze met Faye en Tara, en dan gaat het er erg heftig aan toe! Ze kunnen gigantisch rennen maar ook stoeien, waarbij er heel wat tanden blikkeren. Tara en Faye hebben in ieder geval veel respect voor haar als ‘oudste’. Maar ze kan ook gerust onderop liggen, en ze kan zich ontzettend mooi klein maken als ze een andere hond tegen komt die haar spannend vindt.
Ze heeft absoluut geen voernijd, iets wat onze vorige Ier Buran wel heel erg had. Ze is lief naar alle mensen en kinderen en kijkt niet om naar de katten. Tenzij ze over de wei rennen, dan is het een leuk spelletje om erachteraan te gaan. In het bos wil ze wel achter wild aangaan als dat voor haar neus vertrekt maar ze komt heel snel terug, zeker omdat de rest van de roedel niet met haar mee gaat. Alleen de auto is niet haar favoriet, en als ik haar niet op tijd aan de lijn doe op de terugweg en in gedachten verzonken ben dan loop ik het risico dat ik een stuk terug moet om haar te halen. Het was oorspronkelijk niet de bedoeling om met haar te gaan fokken maar we zijn zo ontzettend gek op haar karakter en type dat we toch steeds meer begonnen te denken aan een pup van haar. Dus we hopen dat het ons gegeven is dat we haar de komende loopsheid kunnen laten dekken door Bandit, zie meer over hem bij ‘Nesten’. En dat die dekking zal slagen zodat we in het voorjaar 2018 pups van ze hebben. Ze heeft in juni 2017 een hartonderzoek gehad, 0 punten. Maar dat onderzoek zullen we nogmaals doen wanneer ze loops geworden is. Het blijft een momentopname maar we willen in ieder geval zeker weten dat haar hart op dat moment goed is. Ze heeft 3 kwalificaties gehaald op shows, in 2016 een ZG op de Clubmatch (ze moest nog flink ontwikkelen) en twee keer een U in 2017. We hebben een reu uitgezocht met in ieder geval voldoende ‘bone’ omdat Gaia zelf rank gebouwd is. Maar verder hebben we met name gekeken naar een oudere reu omdat we gezondheid en karakter het allerbelangrijkst vinden. Als u kennis met haar wilt komen maken bent u van harte welkom. Alle informatie, uitslagen, onderzoeken etc. zitten in ‘haar’ map en zijn ter inzage beschikbaar.