Nadat ik voor mezelf besloten had dat ik niet meer wilde fokken binnen de gesloten genenpoel van de Ierse Wolfshond begon de zoektocht naar een geschikte reu van een ander ras. In deze zoektocht kwam ik in contact met W.O.L.F., World of Lupine Foundation. Zij hebben een programma om Lupine honden (Wolfhonden) te fokken met dezelfde uitgangspunten waar ik achter sta op het gebied van uiterlijk, karakter, gezondheid en diversiteit. Ze benaderden mij met het idee dat we wellicht wat voor elkaar konden betekenen. Na intensief contact bleek dat we inderdaad heel erg op 1 lijn zitten en heb ik me aangesloten bij W.O.L.F. Daarmee werd de zoektocht voor mij specifieker, als ik mee wil werken aan het Lupine programma dan moeten we werken richting de Wolfhonden. Omdat ik weet dat Gaia gestrest raakt van reizen en ik dit keer de omstandigheden rond de dekking zo gunstig mogelijk wilde houden heb ik ervoor gekozen om voor deze generatie nog niet een Lupine reu te gebruiken aangezien die allemaal in het buitenland wonen. Veel Wolfhonden stammen af van onder andere de Duitse Herder. Dus toen ik Eron voorbij zag komen op Facebook als potentiële Cupidog kandidaat benaderde ik AnneMarie van Krimpen of zij wist van wie Eron was. Ik was al in uitgebreid contact met AnneMarie omdat we samen veel gesproken hadden over plannen om een bijdrage te leveren aan het werken aan gezondere en socialere honden middels een stichting die daar speciaal voor bedoeld zou zijn. Onze ideeën sluiten exact op elkaar aan. Eron bleek van haar te zijn, en ze was meteen erg enthousiast over mijn crossbreeding plannen. Ik ben kennis gaan maken met Eron samen met Tara (Gaia zat al tegen haar loopsheid aan) en was onder de indruk van zijn stabiele, fijne karakter en stevige bouw. Dit schrijft AnneMarie over Eron:

Eron is een zwart/bruine (Black&Tan) Oudduitse Herder reu. Oudduitse Herders zijn Duitse Herders, met een lange vacht en een rechte rug, steviger in bone dan de Duitse Herders. Qua karakter zijn ze evenwichtiger, en minder scherp dan de Duitse Herders. Door hun rechte rug en stevige bone zijn ze een imposante verschijning.

Eron is een lieve reu die altijd een clown is geweest, met een sterke persoonlijkheid. En wil altijd spelen. Hij is een echte charmeur bij de (honden)dames. Door zijn imposante houding maakt hij indruk op iedereen, Eron is daardoor best een beetje arrogant, en dat laat hij wel blijken.(hij weet dat hij graag gezien mag worden). Een droomhond, een karaktervol type.

Eron zijn ouders zijn zwart/bruine Oudduitse Herders, grootvaders zijn beide langstokhaar Duitse Herders, grootmoeders zijn beide Oudduitse Herders) geb. 22-02-2009 HD vrij, ED vrij, DM vrij, Pennhipp is links 0,31/rechts 0,30, schofthoogte 67 cm

Op 8 en op 9 juli heeft er een gemakkelijke, relaxte natuurlijke dekking plaatsgevonden. Op 6 augustus liet de echo zeker 2 pups zien. Maandag 3 september liet de röntgenfoto 4 pups zien en deze zijn geboren op 6 (1 reu en 2 teefjes) en op 7 (1 teefje) september geboren. Een verslag van de geboorte staat bij de artikelen.

De reu is gestroomd met een witte borstvlek en woog bij de geboorte 719 gram. Hij werd als eerste geboren. De eerste teef lijkt zwart met witte teentjes, een witte borstvlek en een wit puntje aan de staart maar het zou ook Black & Tan kunnen zijn, dat moeten we nog eens goed bekijken in daglicht. Zij woog 756 gram. De tweede teef is gestroomd met witte borstvlek en woog bij de geboorte 672 gram. Ons nakomelingetje (ze kwam bijna 6 uur en 20 minuten later) lijkt ook weer zwart met een witte borstvlek en witte teentjes. Zij woog 630 gram.

Moeder en pups maken het goed, en deze nieuwbakken fokker ook. Erg blij dat alles gezond ter wereld gekomen is en ik hoop dat ze de eerste periode goed doorkomen. Vooralsnog zijn ze alle vier netjes aangekomen. Ze zijn zeer tierig en vocaal! Foto's in het album onderaan deze pagina!

Er zijn nog pups beschikbaar.